top of page
Harry.jpg

vintage vocal Jazz

NL button.jpg

‘How About Rita?’ is een gelouterd jazz kwartet met een zeer origineel repertoire. ‘Vintage vocal jazz’, een term die je niet vaak hoort maar die wel de lading dekt. Liedjes uit het repertoire van Louis Armstrong, Judy Garland, Peggy Lee, maar ook songs uit musicals en theater; vrolijk, swingend en altijd dansbaar.

De vier musici gaan steeds op zoek naar nieuw repertoire waar ze vervolgens een geheel eigen draai aan geven met uitgekiende arrangementjes en vaak meerstemmige zang. Dit, in combinatie met de uitbundige flamboyante zangeres, maakt dat ‘How About Rita?’ zich enorm onderscheid van een doorsnee trio-met-zangeres formatie.

 

‘How About Rita?’ zorgt voor een optreden dat bol staat van kwaliteit, muzikaliteit en vrolijkheid. Een concert bijwonen is een feest, alleen al door de muzikale en humoristische chemie tussen de musici onderling en het publiek. Toegankelijk, uitnodigend, en nergens de platgebaande paden van de vocale jazz betredend staat ‘How About Rita?’ garant voor een prikkelend concert dat uitnodigt tot meedoen. En bovendien is er een heerlijke ‘Shoo-Fly-Pie’ te winnen!
In 2017 werd de eerste CD uitgebracht met de toepasselijke titel ‘How About Rita?’. Inmiddels speelt ‘How About Rita?’ op Jazzfestivals en in vele Jazzclubs in Europa.

Angela.jpg

Angela van Rijthoven is als zangeres de leading lady. Vanaf het podium maakt zij het publiek deelgenoot van het ‘Rita’-gevoel: happy-go-lucky. Als vaste gast-vocalist zingt zij regelmatig bij ‘Jazz Connection’ en bij ‘Joe Wulf and the Gentlemen of Swing’. Naast haar zangcarrière heeft Angela ook een uitstekende naam opgebouwd als zangpedagoge.

Met ‘How about Rita?’ kan Angela haar muzikale en uitbundige expressiviteit ten volste benutten. En ook haar kookkunsten komen aan bod: bij ieder optreden van ‘How About Rita?’ wordt een door Angela gebakken ‘Shoo-fly-pie’ verloot...

Bart.jpg

Bart Wouters is niet alleen als bassist, maar ook als zanger onmisbaar binnen ‘How About Rita?’. Ogenschijnlijk met het grootste gemak zingt Bart, terwijl hij contrabas speelt, duetten met Angela. Altijd smaakvol, altijd zuiver, altijd swingend.

Deze rol vervult hij ook binnen ‘Jazz Connection’, de internationaal bekende Jump & Jive swingband. Sinds 2014 is Bart voorzitter van het geweldige Breda Jazz Festival.

Harry Kanters heeft zijn palmares ruimschoots verdiend in zijn veertigjarige carrière. Van de befaamde ‘JoJo Swingband’ en ‘Swingcats’ tot vele bijzondere samenstellingen met bekende internationale solisten waaronder Leroy Jones, Scott Hamilton, Lillian Boutté en vele anderen. Zijn repertoire reikt van New Orleans en Harlem-stride tot Swing en vroege Bebop. Harry heeft meegewerkt aan meer dan 50 platen en CD’s en is geregeld te zien in Jazzclubs en op Jazzfestivals, van Breda tot in New Orleans en Tasmanië.

Han.jpg

Han Wouters is naast docent slagwerk regelmatig werkzaam in studio’s, of op het podium, als begeleider van diversen artiesten. Zo heeft Han met de Belgische formatie ‘Vaya Con Dios’ getoerd door heel Europa en is hij al jaren vaste drummer bij de concerten van de Nederlandse zanger Rob de Nijs. Naast dit redelijk drukke bestaan wil ook Han zoveel mogelijk Jazz blijven spelen en is hij met zijn inventieve spel en verrassende ideeën de ideale drummer voor ‘How About Rita’.

bottom of page